BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 30, 2010

Daku sudah pulang...

assalamualaikum


olah? apa khabar? seorang membe post di facebook aku 'aku rasa blog kau dah bersawang..'

Ya,memang itu niat di hati sebenarnya.. Aku masih menunggu seru sampai kat aku bila aku boleh post something new... Aku tengah mencari diri.. Memberi masa kat diri aku lepas aku dah berhenti keja ni.. hahaha.. ye sir! aku da berhenti keja... Keja tu best! Gaji dia best! Bos dia best! Semua best... Then,nape aku benti?? Sebab aku rasa selesa.. Dan selesa itu bahaya... Ia boleh membunuh?? Bukan bunuh raga tapi jiwa... Aku bimbang niat aku untuk sambung belaja terbantut sebab sgt selesa dgn gaji yang tiap2 bulan masuk dalam maybank aku.. Bimbang aku lupa diri dgn matlamat hidup.. Bimbang aku sekadar berada di takuk itu hingga tua.. ITU.. bukan aku...

Pernahkah aku merevealkan diri aku yang aku adalah seorang paranoid tegar?? Oh,takdela sampai hantu semua muncul.. tidak... jgn risau... aku normal... maybe kereta bercakap skit.. laptop bernyawa skit.. tu je.. haha (ok,aku mepek)

So,untuk securekan diri aku... aku tengah tunggu tawaran dari uitm ngan uum... untuk sambung degree... antara soalan2 support yang aku terima bila aku lagi 2 hari nak resign:

*kalau arfa tak dapat tawaran lagi buat apa berhenti?? buat rugi je...
*u arrr... dalipada u lepak dekat rumah u ta buat apa-apa.. baik u buat part time la.. work with me?? so, how?? (she's a chinese)
*bulan satu kalau awak tak sambung belaja lagi,saya nak awak kerja dgn saya balik!! (ni ayat bos aku..)
*arfa! u jangan ngada2 nak BOC!!(breach of contract) i sembelih u nanti (secretary HR)

see.... banyak org care pasal aku... antara alasan yg aku bagi nak benti keja:
*i nak ambik lesen keta n motor.. ujian undang2 i failed! i ni jenis fokus.. haha
*saya nak melancong puan.. tu memang hobi saya... kalau saya takde budget.. tgok sungai gombak pun ok.. saya kool je.. hehehe
*i resign awal sbub taknak BOC la pompuan...!

huh! Itula perkara yang terjadi sebenarnya... apa yang aku dah buat sepanjang aku cuti??
yang tu korang kena tunggu post akan datang... hahaha.. adios amigos!!


p/s: manager aku baru call.. macam mana nak buat monthly production report... aku baru sedar hari ni 1hb Disember... hahaha.. teruk aku ni.. tarikh pun tak alert dah..


1 comments:

si teleng said...

aku taw sape yg kate blog ko bersawang !