BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 4, 2012

Maafkan aku~

Dear sis,
Sorry. Tak terlintas di hati nak susahkan hidup kau. You know how I know your exact financial situation. It's our fault and it is hurt when other people judge it wrongly. How other people expect us to be in our perfect condition. I know u already forgive me but still....... Tipulah tak rasa bersalah! And lagi tipu tak rasa nak ketuk2 diri sendiri sebab tak tengok plastik tu balik. Tapi kalau kita buat macam tu macam kita tak boleh terima gada' and qadar... Baru je belajar pasal bersangka baik dengan takdir Allah... Ngeeee~
So, situasi yang mungkin berlaku:-
Situasi 1: Ada seorang pakcik kerja dia kutip sampah. Jumpa RM50 dalam plastik. Boleh buat belanja makan dia selama 3 bulan.

Situasi 2: RM50 yang ada dalam plastik tu telah mengembara beribu-ribu batu untuk menolong Hamba Allah yang lain dengan rezeki yang tidak disangka-sangka. Dia cuma takda blog nak update cerita hidup dia...

So, dengan izin-Nya aku berserah. Hati yang dibolak-balikkan ini rasa digoncang. Betul cakap mak, gelak-gelak limau manis, gelak-gelak nak menangis. Menangis dalam hati pun kira jugak kan?? 

Babe, it is all up to you. Yes, you! I love you and always will. And i will try my best to be there for you.. always. Insyaallah Fin~

p/s: Rasa makin nak ketawa bila teori kita makin tepat. Mungkin dia berjaya menemui penemuan baru dalam meluah perasaan. Itulah, jangan cakap orang saudari... Kelak nanti memakan diri.... Hari ni hari kita. Esok mungkin hari awak pulak... :P


1 comments:

miss. tumbler said...

hahahah.. bangang kan kau??? akak xmara pon... bak kate z, aggp xde rezki n niat la sedekah kt sesape yg jmpe..